Finea

Finea
Kuva: Lauri Wilen

14. tammikuuta 2013

Syyskausi 2012 valmennustiimin silmin

Finean syyskauteen startattiin hiukan uudistuneella kokoonpanolla ja valmennustiimillä. Kauteen lähdettiin siis yhdeksän tytön ja kolmen valmentajan voimin. Tytöistä Milla ja Katariina jatkoivat voimistelua toisissa joukkueissa seurassamme ja valmentajista Susku ja Elisa päättivät keskittyä elämän muihin haasteisiin ainakin hetkellisesti. Itse siis tulin uutena valmentajana Finean tiimiin Juujun ja Mannan seuraksi.

Yhteinen matkamme alkoi siis jo kesällä ennen Italian Festival Del Sole -reissua. Kesä matkoineen ja parin viikon lomineen sujahti kuin siivillä ohi ja pian oltiinkin jo heinäkuun loppupuolella ja aloitettiin uuden vanneohjelman työstäminen. Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna tuskailtiin yhdessä koreografien Even ja Jutan kanssa, kun vanne ja uudet vaikeusosat näyttivät tuottavan hiukan päänvaivaa :) Näissä tunnelmissa lähdettiin Ikäkausiringin leirille Kisakallioon 31.7.-2.8. Leirillä ei kuitenkaan ollut tuomaritunteja, joten uusi vanneohjelma sai vielä hautua ja odottaa ensiesitystään :) Muuten leiriltä saatiin hyviä vinkkejä omiin treenisuunnitelmiin mm. Liisalta, Olgalta ja Larissalta ja yhdessä harjoiteltiin myös urheilijan elämää yhteisillä aamulenkeillä tyttöjen kanssa. Tulipa tämänkin valmentajan hiukan lenkkeiltyä!



Leirin jälkeen alkoi uusi arki Finean tytöille. Elokuussa vedettiin vielä pari viikkoa peruskuntokautta ennen kuin siirryttiin lajikauteen. Vanneohjelman kanssa tehtiin paljon töitä ja useita toistoja. Vähitellen uusien vaikeusosienkin kanssa alkoi näkyä valoa tunnelin päässä ja vanteetkin alkoivat pikkuhiljaa pysyä kädessä. Hiomiskaudelle tultaessa päästiin siis toden teolla hiomaan vanteiden ratoja ja tasoja sekä liikkeiden suuntia ja yhtäaikaisuutta, koska liikkeet alkoivat jo taitotason puolesta sujua.

Valmennustiimissä olemme ihailleet tyttöjen korkeaa motivaatiota sekä kovaa taistelutahtoa, sillä vaikka treeneissä on paikoin ollut todella rankkaa, ovat tytöt aina hymyillen ja sisulla jatkaneet eteenpäin. Kauden yhteisiksi tavoitteiksi oli ensisijaisesti asetettu fyysisten ominaisuuksien kehittäminen ja uusien liikkeiden opettelu. Kisakauteen lähdettiin siis hiukan jännittäen, mitä se oikein toisi tullessaan.

Kisakausi sujui Finean osalta ihan hyvin, vaikka sitä nappisuoritusta ei kisoissa nähtykään. Tytöt tekivät kuitenkin kisoissa suorituksia, joissa oli paljon hyvää. Uudet vaikeusosat sujuivat jo ilman suurempia virheitä. Myös vannekatastrofeilta vältyttiin :) Kisakausi päättyi kuitenkin hiukan ikävissä tunnelmissa, kun SM-kisojen finaalisuorituksessa musiikki hyppäsi hyvin sujuneen alun jälkeen ja tytöt joutuivat jatkamaan melko pitkään ennen kuin tuomaristo keskeytti suorituksen. Saimme uuden suoritusvuoron sarjamme viimeisinä, mutta ikävä kyllä paras lataus oli jo mennyt ja itse suoritus oli vain ok-harkkatasoa. Tästä onneksi opimme paljon uutta ja ensi kerralla, mikäli tällaista vielä tapahtuisi, saisimme koottua itsemme näyttämään taitomme yhä vahvemmin ja paremmin :) Kisakausi sisälsi kuitenkin onnistumisia, joista itselle tärkeimpiä olivat TUL:n mestaruus ja SM-kisojen alkukisan 5. sija. Yleisesti ottaen olemme koko tiimin osalta tyytyväisiä kisamenestykseen. Tästä on todella hyvä jatkaa eteenpäin, sillä nälkää riittää kevään osalle paljon! :)

Kuva: Henri Jaaksola
Uutena Finean valmennustiimin jäsenenä olen syksyn aikana tutustunut tyttöihin, jotka todella haluavat tehdä töitä ja ovat valmiita näkemään vaivaa kehittymisensä eteen. Koko tiimi on yhdessä löytänyt voimistelun ilon ja hienouden. Rakkaus lajia kohtaan näkyy jokaisissa treeneissä, vaikka välillä tuntuukin, ettei jaksaa enää yhtään toistoa ja mukavinta olisi maata lattialla. Siellä makoilu ei kuitenkaan kehitä taitoja, joten joka kerta sieltä ollaan jälleen sisulla noustu ylös. Tämä motivoi myös meitä valmentajia antamaan vieläkin enemmän, jotta voimme yhdessä päästä eteenpäin.

Hienon yhteisen syyskauden ollaan kevätkauden alussa. Ohjelman runko on valmis ja uudet vaikeusosat ovat kaikkine haasteineen tiukassa harjoittelussa. Valmennustiimissä on tapahtunut pieni muutos, kun Manna jäi kaikkien vuosin jälkeen pois (kiitos ihanalle Mannalle kaikesta, mitä olet Finean kanssa tehnyt <3) ja uutena tulokkaana tiimiin tuli mukaan Tiia. Nyt on jo Ikäkausiringin leiri takana ja tiukka peruskuntokausi meneillään. Uusi kausi, uudet haasteet ja uusi into, mutta vanha rakkaus! Tytöt, olette meille supertärkeitä ja ja rakkaita.

Kuva: Henri Jaaksola
Onnistumisia kaikille kevääseen 2013! Tehdään yhdessä tästä keväästä kaikkien aikojen voimistelukevät! Kisoissa nähdään!

/Joanna (valmennustiimin puolesta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti